Mat och dryck i allmoge och herrskapsmiljö

Meny

 

Maten förbokas och sällskapet enas om vilken rätt som skall ätas, minimum 10 p.

Vi anpassar rätterna vid allergier och speciella önskemål, anmäl detta vid bokning. 

Menyn serveras löpande med justeringar under 2025, vi reserverar oss för eventuella ändringar under årets gång. 

 

Förrätter

Créme Ninon ( grön ärtsoppa ) marinerade kräftstjärtar och smördegsgrissini  145:--  GL

Råraka med löjrom från bottenviken med vispad créme fraiche och hackad rödlök  195:--  GL

Oxcarpaccio, rostade pinjefrön, riven parmesanost och ruccola  170:--  

 

Varmrätter

Fjällröding med örtstompad potatis, dillslungad fänkål, bakade körsbärstomater och vitvinsås  295:-- L

Helstekt fläskfilé, potatiskrokett, murkelsås och säsongsprimörer  295:--  L

Triss i Blomkål: Ugnsbakad blomkålsbiff på rostad blomkålscréme, toppas med blomkålscouscous smaksatt med citron och persilja  245.--  LÄ

 

Desserter

Vaniljpannacotta med rabarbergelé och havreflarn  115:--  LG

Jordgubbar med vaniljglass och mandelbiscotti 115:--  LGÄM/N

Vispad chokkladcréme med hallonkompott och maräng 115:--  LÄ

 

 

G = gluten

L = mjölkprotein

M/N = mandel/nötter

Ä = ägg

 

 

 

Vi serverar svenskt kött och MSC/MSA- certifierad fisk och skaldjur.

I mån av tillgång använder vi oss av lokal/närproducerade råvaror och ekologiskt odlade produkter.